Banner 1 Banner 2
054.3030901
מאדי

מדריך לשימוש במשאבת הנקה ואחסון חלב אם



שאיבה לצורך שימור או לשם הגברת כמויות החלב

ישנם מגוון מצבים שבהם מומלץ להשתמש באיזושהי משאבת הנקה: תינוק פג, תינוק שאינו מסוגל להעביר חלב, אמא שאיננה מייצרת מספיק, פצעים חמורים ועוד. כיוון שכל אחד ואחד מהמצבים הללו דורש התייחסות מדויקת לגביי אופן השאיבה, במסמך זה נסביר באופן כללי כיצד יש להשתמש במשאבה, מבלי להתייחס לכל מקרה לגופו של עניין.
עליך לוודא עם מי שקיבלת ממנה ייעוץ, לגביי הצורך בשאיבה במצב הספציפי בו את נמצאת.


מצבים של שאיבת חלב:

שאיבה במצבי
מלאות או גודש
בימים הראשונים לאחר הלידה

בימים הראשונים שלאחר הלידה, עד שהגוף מאזן את כמויות החלב לפי צורכי התינוק, את יכולה להוסיף להנקה שאיבה לפי הצורך (כשהשד מכביד או כואב)
שאבי כמות מינימאלית על מנת להקל על תחושת המלאות.
שאיבה לצורך שימור והגברת חלב אם בשבועות הראשונים
לצורך זה, מומלץ לשכור משאבת הנקה בעלת עוצמה גבוהה במיוחד
לקטינה של מדלה
או פרי סטייל של מדלה
כאשר את מניקה ומעוניינת להעלות את תפוקת החלב, מומלצת שאיבה לאחר ההנקה.
טכניקה של שאיבה:
שאבי מצד אחד עד שהזרם נחלש ויוצאות רק טיפות בודדות
ועברי לשאוב מהצד השני.
חזרי על התהליך מהתחלה בשני הצדדים.
ניתן לשאוב משני הצדדים במקביל עם ערכת שאיבה כפולה.
כך, מתקצר משך השאיבה וניתן להגביר את התפוקה.
שאיבה ללא הנקה
לקטינה של מדלה
או פרי סטייל של מדלה
כאשר אינך מניקה ורק שואבת עלייך לשאוב כל 3 שעות (פחות או יותר), גם בשעות הלילה, בשאיפה לעלות את כמויות החלב מפעם לפעם.
טכניקה לשאיבה:
שאבי מצד אחד עד שהזרם נחלש ויוצאות רק טיפות בודדות
ועברי לשאוב מהצד השני.
חזרי על התהליך מהתחלה בשני הצדדים.
ניתן לשאוב משני הצדדים במקביל עם ערכת שאיבה כפולה. כך, מתקצר משך השאיבה וניתן להגביר את תפוקת החלב.


משאבת הנקה - המדריך לשואבת


לפני השאיבה:
  • חשוב להתאים את סוג המשאבה לצורך שלך ולהתאים את הקאפ לגודל ולמבנה השד שלך.
  • מומלץ למקם את המשאבה במקום זמין ונוח בבית.
  • לפני השאיבה יש לחטא את חלקי המשאבה באמצעות סטריליזציה במים רותחים.
  • לפני שאת מתחילה שטפי ידיים בסבון.
  • לפני השאיבה מומלץ לעסות את השד.
  • התחילי את העיסוי מהחלק הקרוב ביותר לגוף והמשיכי בעיסוי מעגלי כלפי הפטמה (מבלי ללחוץ על הפטמה).
בזמן השאיבה:
  • הניחי את פעמון המשאבה על השד כך שהפטמה תמוקם בדיוק באמצע החור.
  • התחילי את השאיבה במהירות מינימאלית והעלי את המהירות בהדרגה עד לעוצמה שאינה מכאיבה.
  • בזמן הזה את יכולה לעזור לחלב לזרום ע"י לחיצה על השד.
  • יש לשאוב משני הצדדים, עד שהזרם נחלש ויוצאות רק טיפות.
  • השתדלי לשאוב בכל פעם 20 cc יותר מאשר ששאבת בפעם הקודמת.
  • לאחר ניתוק המשאבה, רצוי להוציא בעזרת חילוץ ידני את הטיפות האחרונות מהשד.

אחסון חלב אם לתינוקות בריאים שנולדו במועד:

הטמפרטורה
טמפרטורת חדר עד Cº22 טמפרטורת חדר עד Cº25 מקרר מקפיא הקפאה עמוקה
טרי עד 10 שעות עד 4 שעות עד 8 ימים עד 3-4 חודשים שישה חודשים
מופשר עד 4 שעות לא ניתן לשמר עד 24 שעות אין להקפיא בשנית אין להקפיא בשנית

עדיפות לקירור על פני הקפאה: כדאי לזכור שחלב שנשמר במקרר איכותי יותר מזה שהוקפא והופשר, ולכן עדיף לנצל את אופציית הקירור ככל שניתן.
רישום התאריך: חשוב מאוד לרשום על כל בקבוק / שקית של חלב את התאריך שבו הוא נשאב ואת הכמות שנשאבה.
ערבוב חלב משאיבות שונות: ניתן לערבב חלב אם שנשאב בזמנים שונים רק כאשר הם באותה טמפרטורה.
כלי אחסון: ניתן להקפיא בבקבוקי פלסטיק קטנים, במיכלים נקיים מזכוכית או מפלסטיק קשיח ובעלי מכסה תואם, או בשקיות חד פעמיות המיועדות למטרה זו.

הפשרת חלב אם שהוקפא

  • אחסון - מומלץ להקפיא חלב שאוב במנות קטנות שכן לאחר ההפשרה אין להקפיא שנית.
  • הפשרה במקרר - חלב שהוקפא יש להפשיר במקרר ואם יש צורך בשימוש מיידי, ניתן להפשיר תחת זרם מים פושרים. אין להשתמש במיקרו לחימומו.
  • חימום - את החלב יש לחמם במיכל עם מים חמימים לטמפרטורה של כ-37 מעלות. אין לחמם שנית חלב אם שכבר חומם.
  • מרקם חלב שהופשר יכול להיות לא אחיד, כיוון שהמרכיב השומני יכול להיפרד מהנוזלים. אין לנער אותו, אלא לערבב בעדינות עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • צבע החלב מושפע מהאוכל שאת אוכלת.
  • שאריות חלב בבקבוק – ניתן לשמור חלב שנותר בבקבוק לאחר ארוחה רק עד הארוחה הבאה, כיוון שחיידקים מהרוק של התינוק עלולים להתרבות בחלב.